Vihertaitaja-kilpailun palkinnot jaettiin Tampereella

Viherympäristöliiton valtakunnallisilla Viherpäivillä Tampereella palkittiin neljä Viheraluerakentajat ry:n jäsenyritystä viidessä eri sarjassa ammattitaitoisista viherrakennusprojektien toteutuksista. Kohteet ovat ympäri Suomea ja ne on toteutettu laadullisesti korkeatasoisesti.

Palkitut yritykset ovat

  • KallioTaivas Tikkakoskelta sarjassa Yksityiset pihat 
  • Hämeen Viherpojat Oy Hämeenlinnasta sarjoissa Asunto- ja kiinteistöyhtiöpihat ja Julkiset kohteet
  • Hyvinkään Tieluiska Oy Hyvinkäältä sarjassa Katu- ja tiealueet
  • Kaunispiha Oy Vantaalta sarjassa Viheralueen hoito

Yksityispihasarjassa voittajakohde, Piha Mustonen / Kokkonen on 2000-luvun alussa valmistunut paritalokohde. Kohteen suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi KallioTaivas / Harri Pohjalainen. Kohteessa on käytetty ja yhdistetty hyvällä maulla uutta ja vanhaa materiaalia. Erityisesti kivimateriaalin valinnassa on onnistuttu esimerkillisesti. Kivityöt on tehty erittäin ammattitaitoisesti ja laadukkaasti. Työmaalla on ratkaistu ansiokkaasti rakentamisen aikaisia muutos- ja lisätöitä. Työn tilaajan mielestä lopputulos on siihen sijoitetun rahan arvoinen. Tekijällä on poikkeuksellisen hyvä esteettinen silmä, kyky yhdistää värejä, muotoja ja materiaaleja.

Asunto- ja kiinteistöyhtiöiden pihasarjassa oli kohteena Tapiolan ryhmän omistama ja Realia Management Oy:n isännöimä kahden kiinteistön piha-alueen peruskorjaus. Asukkailta ja tilaajalta on tullut erittäin myönteistä palautetta. Lopputulos on parempi kuin mitä alun perin ajateltiin. Avainasemassa työn onnistumiselle oli työmaan erinomainen työnjohtaja, jonka ongelmien ratkaisukyky oli hyvä. Työ pysyi sovitussa aikataulussa. Urakoitsijalla oli kyky tehdä heti työmaalla esille tulleissa ongelmatilanteissa ratkaisuvaihtoehtoja. Kohteen suunnittelija oli suunnittelija Heta Seppälä, Piha- ja puistosuunnittelu Pirttijärvi.

Julkisessa sarjassa 1. palkinto jaettiin Järvenpään Saunakallion koulun peruskorjauksesta. Kaupunki sai täyden vastineen rahalle. Työ vastasi täysin tilattua laatua. Hyvin hoidettu homma, jossa työt on tehty suunnitelmien mukaisesti. Työn suoritus, tekninen toteutus ja mittatarkkuus erinomainen. Viherurakoitsija pyrki toteuttamaan työn tilaajan arvion mukaan kohteen työt tarkasti suunnitelmien mukaisesti ja oli esimerkillisesti yhteydessä suunnittelijaan epäselvissä asioissa ja hyvissä ajoin ennen työn suoritusta ja materiaalien tilausta. Viherurakoitsija ja Camilla Waris, Ympäristösuunnittelu Camilla Waris Oy, tekivät yhteistyössä hoitotöiden toteutusta parantavia täsmennyksiä rakennustöiden aikana. Vihertöiden hyvä laatu ja oikeat perustamistavat vähentävät hoitotöitä. 

Katu- ja tiealueet sarjassa voitajakohde on Länsiväylän rinnakkaiskatu Kuitinmäentie Espoossa. Kohde pysyi hyvin budjetissa ja lopputulos vastaa täysin sijoitettua rahaa. Urakoitsija on toteuttanut työn ammattitaidolla. Työn jälki ja tekninen toteutus on siisti ja laadukas. Mittatarkkuus erinomainen. Asukkaat ja Espoon kaupunki ovat kiitelleet urakoitsijan työn jälkeä. Sovitussa urakka-aikataulussa on pysytty täsmällisesti. Työskentely on ollut sujuvaa koko työn ajan. Kohteen suunnittelijoina olivat WSP Finland Oy ja Ramboll Finland Oy.

Viheralueen hoitosarjassa palkittiin Espoossa sijaitsevan Hvitträskin museon hoito. Kohde on suosittu turistikohde, jonka hoito on pitkälle ammattitaitoa ja huolellisuutta vaativaa käsityötä. Työn tilaaja on erittäin tyytyväinen kohteen alueiden hoitoon. Tilaaja saa jatkuvasti asiakaspalautetta, jossa kehutaan kaunista museopihaa ja siihen liittyviä alueita. Työn jälki on huoliteltua ja tarkkaa. Yleisvaikutelma on tilaajan mukaan satumaisen kaunis. Lopputulos vastaa täysin sijoitettua rahaa.

Vihertaitaja-kilpailun avulla Viheraluerakentajat ry nostaa esille jäsenyritysten ammatillisista osaamista sekä kertoo viherrakentamisen monipuolisuudesta esittelemällä erilaisia rakennus- ja hoitokohteita. Viheraluerakentajat ry haluaa kilpailun avulla tukea alan laadullista kehitystä, kehittää alan myönteistä mielikuvaa ja luoda alalle lisää työtä. Kilpailu järjestetään vuosittain.

Voittajia vas. Johanna Soukkio ja Anssi Koskela Hämeen Viherpojat Oy, Eva Waselius Hyvinkään Tieluiska Oy ja Harri Pohjalainen KallioTaivas.